Biodanza mag weer!

https://www.biodanza.nl/biodanza-mag-weer

Lees meer

Up-date 20-06-2020

Van oktober 2016 tot januari 2019 hebben we met veel plezier gedanst in een vaste, wekelijkse groep. Van januari 2019 tot januari 2020 hebben we met een jaargroep 5 zondagen gedanst rond het thema van de seizoenen. Dat was heel erg mooi: verder verdiepend en verbindend. In dit jaar heb ik ook een aantal keren familie biodanza mogen geven. Kinderen, ooms, tantes, grootouders die samen dansen, wat een vreugde! In februari en maart was ik aan het voelen hoe ik verder zou willen met biodanza. Een wekelijkse groep voor volwassenen, jongeren, familiebiodanza?? ... en toen liep alles anders...

Biodanza kan met de huidige maatregelen niet gefaciliteerd worden. Biodanza is geen biodanza zonder fysiek contact. Wel kunnen we onderzoeken wat wel kan, qua dans en contact met inachtneming van de maatregelen. Op ander halve meter. Mogelijk met een vaste partner. Het is ook dan mijns inziens nog steeds geen biodanza. Met deze pijnlijke realiteit leven we nu. Ik hoop dat wij de wetenschappelijk bewezen positieve effecten van aanraking en in het bijzonder biodanza onder de aandacht kunnen brengen bij de regering. Dat er dan een weloverwogen beslissing komt of en zo ja wanneer we weer kunnen dansen. Ik hoop van wel, ik hoop het als het kan...

Hoe nu verder met mijn eigen dromen wat betreft het faciliteren van een groep? Ik weet het even niet. In dat niet weten laat ik mij nu even zijn. "We will meet again", dat hoe dan ook, en heel graag <3

Op de onderstaande foto heb ik net daarvoor heerlijk gedanst, in mijn eentje op een groot grasveld. Wat voelde ik mij verbonden, met mijzelf, met het universum, met jou. Ik danste op de muziek "Dans me".

"Raak mij als ik vrolijk ben en raak mij als ik rouw. Dans mij naar het hart van jou..."

Alle liefs Alies 20-06-2020


Lees meer

Afgestudeerd!


Zaterdag 9 juni 2018 zijn Biodanza vriendin Sandra Wierenga-Joosten en ik afgestudeerd aan de Biodanza school Midden Nederland. Ik ben trots op ons. Beiden presenteerden wij ons afstudeerverslag, onze monofgrafie, op onze "eigen wijze"' manier.  Mijn monografie gaat over mijn proces en hoe goed Biodanza is geweest ( en waarom) in een moeilijk en stressvolle periode van mijn leven. Het was een hele speciale dag en avond. Daar ben ik vele mensen bijzonder dankbaar voor. Biodanza is een van de mooiste cadeautjes dat het leven mij kon geven. Het is een groot verlangen dat door te kunnen blijven geven.

Lees meer

Intervieuw Groninger Gezinsbode !

Zie hier de link naar het intervieuw met Arjen J. Zijlstra van de Groninger Gezinsbode:

http://www.gezinsbode.nl/nieuws/71046/biodanza-is-dansen-met-je-hart/

Lees meer